پله ها یکی از عناصر بسیار جذاب در طراحی فضاهای مختلف می باشند. که از زمان های دور می توانستند طراحی یک خانه را برجسته نمایند. با وجود پیشرفت سبک ها و ایده ها در طراحی داخلی و خارجی فضاها، توجه به سبک پله گرد و استفاده نمودن از ایده های جذاب جهت طراحی آن ها همچنان در اولویت طراحان قرار دارد.
یکی از المان های مد نظر در طراحی پله گرد، انواع نرده برای پله گرد است. نرده ها از جمله عناصری هستند که تاثیر بسیار زیادی در زیبایی و جذابیت راه پله ها دارند. با توجه به تنوع بسیار زیادی که در انواع نرده برای پله گرد وجود دارد، امکان هماهنگی آن ها با هر طراحی و سبکی امکان پذیر است. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با انواع نرده برای پله گرد، بیشتر آشنا کنیم.
نرده های مناسب در طراحی پله گرد فلزی
معمولا در طراحی پله گرد فلزی از نرده های فرفورژه استفاده می شود. زیرا متریال و طراحی این نرده ها از هماهنگی و همخوانی بسیار مناسبی با پله های فلزی برخوردار است. از طرفی ویژگی های بسیار جذاب این نرده ها موجب شده تا زیبایی راه پله ها چندین برابر شود. امروزه این نرده ها را می توان با طرح های مختلف درهم تنیده شده، در تمامی فضاهای داخلی و خارجی بنا مورد استفاده قرار داد. همچنین بهره مند شدن از تنوع رنگ در این نرده ها موجب مورد استقبال قرار گرفتن آن ها شده است. به همین دلیل است که هنگام طراحی پله گرد فلزی استفاده نمودن از این نرده ها در اولویت قرار دارد.
قیمت نرده های فرفورژه با توجه به طراحی و رنگ مورد استفاده در آن، می تواند متغیر باشد. از طرفی به دلیل استحکام و ایمنی بالای این نرده ها، معمولا از آن ها در فضاهای بیرونی بنا مانند پله های اضطراری بیشتر استفاده می شود.
اهمیت انتخاب انواع نرده برای پله گرد
معمولا المان و عناصر مختلفی وجود دارند که، در زیبایی پله ها تاثیر می گذارند. نرده ها نیز از جمله عناصری هستند که علاوه بر زیبایی در امنیت پله گرد نیز موثر می باشند. به طور کلی نرده ها میله هایی هستند که با فاصله ای معین و مساوی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این نرده ها در کناره های راه پله طراحی می شوند، که معمولا از افتادن و لیز خوردن افراد در حال تردد جلوگیری می نمایند. به طور کلی هدف اصلی طراحی و استفاده از انواع نرده برای پله گرد، حفظ ایمنی و محافظت از افراد به منظور پیشگیری از سقوط آن ها است. از طرفی در نمایش ظرافت و زیبایی پله ها نیز موثر است.
امروزه با وجود تنوع بسیار زیادی که در طراحی، متریال و مدل انواع نرده برای پله گرد وجود دارد. از آن ها می توان در هر سبک و طراحی استفاده نمود. معمول ترین متریال های مورد استفاده در طراحی نرده ها چوب، شیشه، فلز، کابل، بتن و سنگ است. که هر کدام از آن ها با توجه به متریال به کار برده شده، از طراحی های گوناگونی نیز برخوردار می شوند. همین موضوع زیبایی پله گرد را بیشتر می نماید.
ابعاد استاندارد انواع نرده برای پله گرد
از آنجایی که نرده ها علاوه بر زیبایی در افزایش ایمنی و محافظت از افراد نیز نقش اساسی دارند. علاوه بر طراحی، توجه به ابعاد استاندارد و ضوابط طراحی آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
فاصله بین میله های نرده
معمولا فاصله میان میله های نرده باید 11 تا 15 سانتی متر باشد. در صورت افزایش این فاصله ایمنی افراد کاهش پیدا خواهد کرد. از طرفی فاصله میان تیرک های مورد استفاده در طراحی و ساخت نرده ها به هیچ عنوان نباید از 30 سانتی متر عبور کند. زیرا در صورت بیشتر شدن این فاصله امکان عبور سر و بدن کودکان از میان تیرک ها و سقوط آن ها وجود دارد.
وزن میله های نرده
وزن میله های مورد استفاده در ساخت نرده ها به صورت عددی مشخص نیست. اما وزن آن ها باید به گونه ای انتخاب شود که، پس از اتصال کاملا محکم و مقاوم در جای خود باقی بمانند و تکان نخورند. البته سنگین بودن بیش از اندازه وزن انواع نرده برای پله گرد، امکان شکستن ناگهانی قسمتی از نرده وجود دارد. همین موضوع می تواند باعث ایجاد خطرات جانی برای افراد باشد. نکته قابل توجه در رابطه با نصب نرده ها، کمک گرفتن از افراد متخصص در زمینه جوشکاری است. زیرا نصب این نرده ها باید کاملا اصولی و محکم انجام شوند.
آشنایی با انواع نرده راه پله
برای داشتن یک راه پله ایمن، می توانید از نرده راه پله استفاده کنید. آشنایی بیشتر با انواع نرده راه پله به شما کمک می کند راحت تر نرده ای متناسب با سبک دکوراسیون و فضای خود انتخاب کنید. اگر به دنبال یک نرده برای خانه باشید یا برای یک فضای تجاری. در بلاگ آشنایی با انواع نرده راه پله، شما را هر با آنچه در مورد نرده راه پله وجود دارد، آَنا می کنیم. آیا می دانید که نرده چیست؟ چرا برای یک راه پله ضروری است؟ انواع مختلف طرح های نرده راه پله به چه صورت است؟
هندریل یا نرده راه پله چیست؟
هندریلHANDRAIL یا نرده راه پله، بخشی از سیستم راه پله است که به منظور افزایش ایمنی و زیبایی در کنار پله ها نصب می شود. نرده ها از سقوط افراد به اطراف راه پله جلوگیری می کنند و در عین حال به عنوان یک تکیه گاه برای کمک به بالا و پایین رفتن از راه پله مورد استفاده قرار می گیرند.
نرده راه پله ممکن است از مواد مختلفی ساخته شوند، مانند چوب، فلز، شیشه یا حتی سنگ. طراحی نرده راه پله می تواند بسیار متنوع باشد و بسته به سبک معماری و دکوراسیون داخلی، از مدل های ساده و مینیمال تا مدل های پیچیده و تزئینی متغیر باشد. نرده راه پله را می توان به دیوار، سقف یا به کف پله ها متصل کرد، اما باید تمام طول راه پله را طی کند.
قسمت های مختلف نرده راه پله
نرده راه پله از چندین بخش مختلف تشکیل شده که هر کدام نقش خاصی در ساختار و عملکرد نرده ایفا میکنند. در اینجا قسمت های اصلی نرده راه پله که باید بدانید آورده شده است:
- دستگیره Handrail
بخش بالایی نرده راه پله است که افراد هنگام بالا یا پایین رفتن از پله ها آن را می گیرند. دستگیره معمولا صاف و هموار است ارتفاع دستگیره از سطح پله در دسترس، باید حداقل 110 سانتی متر و از لبۀ پله یا سطح شیب دار حداقل 90 سانتی متر و به راحتی قابل دسترسی باشد. دستگیره ها به صورت دایره یا مربع هستند. قطر لوله ها 3 تا 5 سانتی متر و برای مربع 4 سانتی متر است.
- پایه ها Balusters
این قطعات عمودی هستند و دستگیره ها را به کف پله ها یا زمین متصل می کنند. پایه ها می توانند در انواع طرح ها و اندازه ها باشند و نقش مهمی در استحکام و ایمنی نرده دارند. فاصله خالی بین دو نرده عمودی، نباید بیشتر از 11 سانتی متر باشد. در صورت وجود نرده های تزئینی، نباید از هیچ قسمت آن کره ای به قطر بیش از 11 سانتی متر عبور کند.
- ریل پایه stair rail
میله های پایینی نرده پله است که به موازات پله ها و نرده ها قرار دارد. این نوار متشکل از نرده هایی است که دستگیره را بالا نگه می دارند. در برخی موارد، ریل وجود نخواهد داشت و نرده ها به پایه متصل می شوند تا ظاهری ساده داشته باشند.
- سر ستون ها Newel Posts
این بخش پایه های بزرگ تری هستند که در ابتدا و انتهای نرده ها و یا در قسمت های وسط راه پله قرار می گیرند. سر ستون ها علاوه بر ایجاد استحکام بیشتر، به عنوان نقاط کلیدی در طراحی نرده ها نیز به کار می روند.
- اتصال دهنده ها Fittings
این قطعات کوچک شامل پیچ ها، بست ها و اتصالات دیگر هستند و قسمت های مختلف نرده را به هم متصل می کنند. این اجزا نقش مهمی در یکپارچگی و استحکام نرده دارند.
- پایه نگهدارنده Base Rail
پایه نگهدارنده در پایین نرده ها نصب می شود و پایه ها را به کف پله ها یا زمین متصل می کند. پایه نگهدارنده نیز به استحکام نرده کمک می کند و گاهی به عنوان یک المان تزئینی مورد استفاده قرار می گیرد.
- محافظ یا پانل ها Panels
در نرده های مدرن و یا نرده های شیشه ای، به جای استفاده از پایه نگهدارنده، از پانل های متفاوتی با هر جنسی برای پوشش فضای بین دستگیره و کف پله استفاده می شود.