عکس روز

طراحی دانشگاه بین المللی

طراحی دانشگاه بین المللی سنگاپور با رویکرد معماری پایدار

طراحی مدرن دانشگاه بین المللی سنگاپور یک همکاری بزرگ بین گروه معماری Serie A و معمارن سنگاپوری است که تلاش شایان توجه این همکاری در ارائه کانسپتی بود که انرژی مصرفی ساختمان را به عدد صفر می رساند. سازه ساختمان به نحوی است که تعبیه 1200 پنل فتوولتائیک بر روی آن راحت بوده تا نیازهای انرژی این مجموعه در مقیاس گسترده ای حل شود. علاوه بر تعبیه پنل های جاذب انرژی، سیستم خنک کننده در مجموعه قرار گرفته که توسط تهویه طبیعی کار می کند. این ساختمان پنج طبقه دارای 100 فضای یادگیری که دانشجویان آن در مقاطع گوناگونی به فعالیت می پردازند.

طراحی داخلی دانشگاه بین الملی

طراحی دانشگاه بین المللی سنگاپور با رویکرد معماری پایدار

اهداف طراحی این مجموعه به صورت پایدار به این دلیل بوده که دانش آموزان این مجموعه اهمیت این ویژگی را به صورت فیزیکی لمس کنند. حتی خود مجموعه هم یک مورد مطالعاتی از بهینه سازی انرژی برای دانشجویان این مجموعه و یا مدارس دیگر به شمار می رود. دانشکده طراحی و محیط زیست سنگاپور یکی از مهم ترین مراکز آموزشی جنوب شرقی آسیا به شمار می رود که رشته های معماری، عمران، طراحی صنعتی و اقتصاد املاک و مستقلات در آن تحصیل می شود.

طراحی ویلا

ویلای یاس

مفهوم برون گرایی و سادگی دو کانسپ و معیار اصلی در طراحی ویلا شمس قرار گرفتند. مفهوم برون گرایی سبب ایجاد ارتباط بصری دائمی ساکنین با فضای بیرون گشت و همچنین موجب می شد استفاده از بنا محدود به فصول نباشد و ساکنین در تمام فصول بتوانند از زببایی طبیعت محیط بیرون استفاده نمایند که برای یک ویلای تفریحی از دیدگاه طراح مفهوم مناسبی بود. بدین سبب گشودگی های وسیعی ایجاد شد تا محور بصری از درون فضاها به سمت باغ ایجاد شود.

طراحی ویلا

ویلای یاس

گشودگی های وسیع خود ممکن بود معضلاتی از جمله عدم رعایت حریم بصری با همسایه ها و یا حجم نور آزار دهنده به فضا را ایجاد کند. به همین منظور محور بنا و گشودگی ها تقریبا با زاویه نسبت به جنوب و مجاورت ها قرار گرفت و محوری انتخاب شد که کمترین تابش مستقیم را داشته و با هیچ حریم بصری از سوی همسایه ها تداخل نداشته باشد. همچنین در طبقه دوم بنا تمام گشودگی ها از لوورهای متحرکی که توسط کاربر برای کنترل نور در فصول مختلف قابل تنظیم است بهره می برد.

طراحی داروخانه مدرن در 120 متر مربع

طراحی داروخانه مدرن

طراحی داروخانه فوق با تلفیقی از سبک مدرن و سنتی ارائه شده تا تصویری جدید از طراحی یک داروخانه تخصصی داروسازی را به نمایش می گذارد. این پروژه توسط گروه معماری Waterfrom طراحی شده و شکل جدیدی از یک مکان درمانی را ارائه کرده است.

طراحی داروخانه مدرن در 120 متر مربع

طراحی داروخانه مدرن

ویژگی ها مهم طراحی داخلی داروخانه فوق با توجه به سبک سازی بصری فضا توسط المان های کاربردی، و ایجاد حس سرزندگی شکل گرفته اند..

طراحی موزه

طراحی موزه

معماری: گروه معماری زاها حدید
طراحی موزه علوم ریاضیات توسط گروه معماری زاها حدید در سالگرد تولد Ada Lovelace، از پیشگامان علوم کامپیوتری، که تاثیر به سزابی در روند دیزاین این پروژه نیز داشته، آغاز می شود. طراحان امیدوار هستند این مکان الهام بخش نسل های بعدی باشد و آن ها را با رشته هایی همانند ریاضیات و فیزیک پیوند بدهد.

طراحی موزه

طراحی موزه

کانسپت این طراحی اجازه دادن به ذهن انسان برای کشف ابعاد مختلف نوآوری می باشد. طراحی این گروه برای گالری علوم ریاضی به عنوان یک مفهوم علمی بوده است نه به عنوان یک عمل.

معماری مسجد

طراحی موزه

کارفرما از معماران و طراحان خواسته تا یک مسجد با حداکثر ظرفیت در محل طراحی کنند که توسط درختان کهنسال 70 ساله و خیابان های اصلی بیمارستان احاطه شده است. ایده اصلی طراحی در قالب چهار چالش شکل گرفت: 1. حداکثر طرفیت برای اقامه نماز، 2. حفظ درختان اطراف، 3. نزدیکی به محور اصلی پیاده رو و 4. احیای سالن دعا و مناجات قدیمی.

معماری مسجد مدرن

طراحی موزه

در این میان در بعضی از بخش های نما از این الگو ها به عنوان رابط مناسبی برای ورود نور طبیعی به داخل استفاده شده است و نمای ساختمان از متریال سنگ پوشیده شده که ظاهری سنگین، با وقار، ساده و قوی به بنا بخشیده است.

مجموعه بدنسازی دزاشیب

مجموعه بدنسازی

معمار: سهراب رفعت.طراحی داخلی و معماری جسورانه سالن بدنسازی دزاشیب با نام R8، شکل جدید از یک فضای ورزشی را به نمایش گذاشته است. خلق فضای شاد و پویا که با هدف سلامت و ارتقاء شرایط روحی و جسمی در نظر گرفته شده، از کانسپت های اصلی پروژه R8 می باشد.

مجموعه بدنسازی دزاشیب

مجموعه بدنسازی

طراحی سیستم صدا یکی از چالش های اصلی این مجموعه بود. این چالش با ایجاد خطوط و حجم شکسته دیوار، و ارتفاع بلند سقف برطرف شد.

طراحی کافی شاپ

کافه مثلث

در پروژه کافه مثلث طراحان برای ایجاد جذابیت بیشتر و احترام به تاریخ شهری با چالشی از طراحی مواجه شدند. نقطه قوت کافه، دیوار آن می باشد که بر محیط شهری تاریخی و منطقه مسکونی تاثیر مثبتی می گذارد و ظاهری جسورانه ایجاد کرده است.

طراحی کافی شاپ

کافه مثلث

برای هماهنگی طراحی داخلی با کانسپت، از المان ها و اشکال مثلثی در دکوراسیون داخلی استفاده شده است. همچنین قاب کار شده دور درب ورودی نیز از فرم مثلث پیروی می کند.

طراحی کافه

کافی شاپ M Coffe

طراحی: هوبا دیزاین
معمار مسئول: هومن بالازاده
موقعیت: ایران، تهران، ولنجک
سال: ۲۰۱۱
متراژ: ۵۲ مترمربع
این پروژه دارای فضایی به ابعاد ۵ در ۱۰٫۵ یعنی در مجموع در حدود ۵۲ مترمربع است.

طراحی کافه

کافی شاپ M Coffe

با توجه به کم بودن متراژ اجرای یک طرح خاص در این فضا، چالش بسیار بزرگی بود. نگرانی کارفرما در مرحله اول، ارائه یک طراحی با کیفیت و یکتا اما با بودجه محدود بود. بنابراین ارائه یک طرح خاص و با کیفیت در متراژ کم و بودجه محدود در دستور کار تیم طراحی قرار گرفت و چالشی پیش روی طراحان ایجاد گردید.

خانه ای برای مریخ

خانه ای برای مریخ

طرح پیشنهادی اقامتگاه توسط مارک پودلاها و آنتونیو پوهانکوا برای زندگی در مریخ ارائه شده است. کانسپت این دو نفر بر اساس سفینه ای بوده که پس از برخاستن از زمین و حرکت به سوی مریخ بر روی سطح سیاره می نشیند و با تغییرات اتوماتیک به منزل و اقامت گاه ثابتی تبدیل می گردد.

خانه ای برای مریخ

خانه ای برای مریخ

طراحان این سیستم معتقدند که این ماموریت تنها در صورتی موفق می شود که خدمه طراح و معمار از محیطی مناسب، امن و آرام بهره مند باشند تا در جو خصمانه و محیط سخت مریخ به راحتی کار خود را به اجرا برسانند.

موزه لوور ابوظبی

موزه لوور ابوظبی

طراحی و ساخت موزه لوور، جدیدترین پروژه معمار مشهور فرانسوی ژان نوول می باشد که در شهر ابوظبی امارات بازگشایی شد. پروژه جدید ژان نوول از یک گنبد عظیم به قطر 180 متر تشکیل شده که بسیار جسورانه بر روی ساختمان شناور می باشد. ساختار پیچیده و هندسی گنبد از 7820 ستاره با وزنی متعادل تشکیل شده و در 8 لایه و زوایای مختلف بر روی هم تکرار شده اند.

موزه لوور ابوظبی

موزه لوور ابوظبی

گنبد مجموعه برخی اهداف زیست محیطی را برای مجموعه در نظر داشته و فقط به عنوان یک عنصر نمادین تعبیه نشد است. مهم ترین کاربرد آن ایجاد یک سایه در اقلیم گرم و آفتابی امارات است. حفره های درون گنبد فیلترکننده هوا هستند و نقش گردش هوا را در هسته مجموعه بازی می کنند.

خانه شماره 3

خانه شماره 3 شیراز

طراحان علاوه بر ایجاد تنوع فضایی، پنجره ها و دهانه های بزرگی از بازشو را قرار داده اند تا در طول روز حداکثر نور طبیعی را به داخل فضا هدایت کنند. علاوه بر این، توجه اصلی این طرح، به حفظ اتصال بصری بین داخل و خارج ساختمان بوده است.

خانه شماره 3

خانه شماره 3 در شیراز

طرح جاگذاری فضاها در پلان به شرح زیر است:
طبقه زیرزمین: یک استخر، اتاق خواب مستر، اتاق نشیمن، انبار و اتاق سرایدار با دسترسی به حیاط
طبقه همکف: یک اتاق مهمان، آشپزخانه، اتاق غذاخوری، اتاق نشیمن و پذیرایی اصلی
طبقه اول: سه اتاق خواب، اتاق کار کوچک و نشیمن خصوصی

طراحی مدرسه ابتدایی

دبستان غیرانتفاعی

در اینجا نمونه طراحی و دکوراسیون داخلی مدرسه غیرانتفاعی در استانبول را مشاهده می کنیم که بسیار خلاقانه و با انعطاف پذیری بالایی طراحی شده است.

طراحی مدرسه ابتدایی

دبستان غیرانتفاعی

مدرسه با مساحت 1700 متر مربع دارای امکانات آموزشی نسبتا کاملی از جمله: کلاس های آموزشی، آزمایشگاه، سالن تحقیقاتی، کتابخانه، فضاهای اداری و … می باشد. نکته قابل توجه در طراحی استفاده از متریال سازگار با محیط زیست، پانل های آکوستیک چوبی می باشد که ترکیبات آن از پوشال چوبی، سیمان و آب می باشد.

معماری و طراحی داخلی هتل

طراحی داخلی هتل

همترین مبحث در طراحی و دکوراسیون داخلی هتل ها این است که چگونه می توان محیطی ایجاد کرد که مورد پسند همه مخاطبان با سلایق مختلف واقع شود. تک تک قدم هایی که در زمینه دکوراسیون داخلی برداشته می شود باید با توجه و محوریت موضوع ایجاد رفاه و آرامش برای ساکنان صورت گیرد و همچنین باید دقت داشت که علاوه بر بالا بردن کیفیت، بتوان سبک و سیاق جدید و منحصر به فردی را در معرض تماشا گذاشت.

معماری و طراحی داخلی هتل

طراحی داخلی هتل

مدرسه با مساحت 1700 متر مربع دارای امکانات آموزشی نسبتا کاملی از جمله: کلاس های آموزشی، آزمایشگاه، سالن تحقیقاتی، کتابخانه، فضاهای اداری و … می باشد. نکته قابل توجه در طراحی استفاده از متریال سازگار با محیط زیست، پانل های آکوستیک چوبی می باشد که ترکیبات آن از پوشال چوبی، سیمان و آب می باشد.

طراحی مجتمع تجاری

طراحی مجتمع اداری تجاری بارکد در کیش

معمار: A1Architecture
موقعیت پروژه: ایران، هرمزگان، کیش
تیم طراحی: ایلا کبگانی، حامد اخوی زادگان، عطیه کشاورز، آرش حسین زاده
طراحی مجموعه اداری تجاری بارکد در استان هرمزگان یکی از قطب های تجاری با طراحی مدرن ارائه شده است. استراتژی طراحی نمای پروژه به نحوی بوده که کل حجم را بپوشاند و در عین حال تعریف یک ساختمان نمادین را داشته باشد. تعبیه پوسته شبکه وار باعث می شود تا نور، نمایش نور و نفوذ آن به یک نمای شیشه ای کنترل کند. فاصله پوسته و شیشه یک رابطه سبز بین محوطه داخلی و خارجی مجموعه می شود که در اغلب مواقع فضا دارای اختلاف دما و رطوبت هستند. از سوی دیگر این امر منجر به آزمایش منحصربه فردی برای واحد های اداری می شود که همه واحد های دارای طرحی مشترک و جانمایی مواضی در پلان هستند.

طراحی مجتمع تجاری

طراحی مجتمع اداری تجاری بارکد در کیش

ارزش گران قیمت زمین و کاربری تجاری در شهر کیش منجر شد که گروه طراحی از یک ساختار ساده خالص را برای پروژه خود انتخاب کنند. افزایش دید و گسترش دریافت نور توسط واحد های تجاری در طبقات پایین توسط سطوح شیشه ای خالص امکان پذیر شده است. معماری بومی خلیج فارس سیستم دو پوسته کردن کالبد ساختمان را از طریق خلق سایه لایه بیرونی برای کنترل و کاهش گرما ارائه داده که در این پروژه لحاظ شده است. البته ساختمان تجاری بارکد با استفاده نوین و بروز این شیوه فرایند تسهیل شدن برودت هوا را انجام داده و از الگویی بارکد شکل در نما بهره برده است. همچنین پوسته نما علاوه بر زیبایی بصری به ایجاد فضایی برای تعبیه بافت سبز کمک کرده تا کانسپت ساختمان سبز به لحاظ عملکردی هم دیده شود.

طراحی داخلی فشن شو

طراحی فشن شوروم dior

دیور (Dior) نام برند یک شرکت فرانسوی تولید کننده کالاهای لوکس است که طرفداران بسیاری دارد. به تازگی شورومی در فرانسه طراحی شده که میزبان بهار 2018 خواهد بود و انتظار می رود بازدیدکنندگان بسیاری از این مکان دیدن نمایند. طراحی داخلی همانند یک غار به نظر می رسد که با قطعات نامنظم آینه تزیین شده و ورودی اصلی مسیر مدل ها تماما با آینه ها پوشیده شده و چشم بیننده را به خود جلب می کند. در واقع برای طراحی این سالن از باغ مجسمه سازی در توسکانی Niki de Saint Phalle الهام گرفته شده و در این راستا از 80000 قطعه آینه استفاده شده است که روی دیوار و سقف و کف چسبانده شده اند.

طراحی خانه مد

طراحی فشن شوروم dior

در ادامه مجاورت متریالی چون بتن و آینه، در کمال تضاد سطوح بسیار جذاب و چشم نواز است؛ چرا که سطح آینه بسیار صیقلی و براق و سطح بتن زبر و خشن است و در این میان کنتراست قوی بین این متریال ها ایجاد می شود.
سطح نشیمن بازدیدکننده ها به صورت نیکمت های یک سره ای در نظر گرفته شده که نظم خاصی به فضا بخشیده و هنگام ورود مدل ها، تمامی آینه ها منعکس کننده رنگ های هیجان انگیز و جسورانه ای از مجموعه خواهند بود. نورپردازی فضا نیز به گونه ای بوده که اجازه می دهد آینه ها رقص نوری در محیط ایجاد کنند و به جذابیت شوروم بیافزایند.

طراحی راه پله

طراحی پله به صورت پارامتریک

گروه طراحی Ora Ito به تازگی دفتر اداری LVMH را در پاریس، فرانسه طراحی کرده اند و نقطه عطف این دکوراسیون داخلی اجرای پله گرد تندیس گونه ای است که جلوه ی خاصی به فضا بخشیده است. این پله چوبی در قلب ساختمان واقع شده و امکان دسترسی بین 4 طبقه را فراهم آورده که دیواره های آن با لایه های مدولار از تخته چوبی ساخته شده است و به طور کلی از معماری به سبک پارامتریک پیروی می کند. همچنین در این پروژه، فرم و ظاهر راه پله بسیار شبیه به گردباد در قلب محیط آرام اداری به نظر می رسد که در این راستا طراحان بیان داشته اند: ساختار کلی پله به صورت بیومورفیک می باشد.

طراحی راه پله

طراحی پله به صورت پارامتریک

ریشه بیومورفیک یا بیومورفیسم از کلمات یونانی “بیو” به معنای زنده و “مورف” به معنای فرم تشکیل شده است. در پایان بیومورفیک را این گونه تعریف می کنند: ”سبکی در طراحی که در آن، شیء طوری فرم و شکل داده می شود که یک موجود یا مخلوق ارگانیک و زنده را بازنمایی کند.“ با این حال گفتنی است که طراحی داخلی این دفتر اداری به سبک مینیمال بوده و در آن از رنگ ها و متریال خنثی استفاده شده است که همین امر موجب شده تا راه پله در چنین فضایی بسیار خودنمایی کند.

طراحی دفترکار

طراحی دفترمرکزی ماکروسافت

مرکز فناوری و تکنولوژی بین المللی ماکروسافت به تازگی طرح جدیدی از دفتر مرکزی شرکت خود را با زیربنای 130 هزار متر مربع در چین افتتاح کرد. طراحی این مجوعه اداری تلفیقی از سبک مدرن که دارای یک دهلیز مرکزی به همراه المان های جداکننده رنگی است. این مجموعه 9 طبقه شامل پلان انعطاف پذیر برای 1500 کارمند می باشد که همه عرصه های یک فضای اداری در این مجموعه تعبیه شده است. طرح فوق گزیده ای بصری از باغ معروف سوژو است که به منظور ایجاد هماهنگی با فرهنگ و طبیعت زنده این شهر ساخته شده و به مانند باغی رنگارنگ در کالبدی مدرن می ماند. مهم ترین دلیل انتخاب کانسپت فوق اعتقاد مردم شهر سوژو به طبیعت است.

طراحی داخلی دفتر شرکت ماکروسافت

طراحی دفترمرکزی ماکروسافت

این مجموعه دارای بخش های متنوعی می باشد که برای ارتقاء حس روحی و ذهنی کارمندان ارائه شده است. سالن ورزشی، اتاق بازی، فضای بهداشت و سلامت، اتاق های استراحت، و ایجاد کافه تریا بزرگ از مهم ترین خصوصیات طراحی ساختمان می باشد. هدف ماکروسافت از ایجاد فضاهای رنگی و تلفیق آن با مکان عمومی، ایجاد تعامل بین کارمندان و محیطی روحیه آور بود. از طریق یک فضای شاد و پر تحرک می توان نیروهای انسانی با استعدادی را تشخیص داده و آنها را جذب نمود. تلفیق فضای ساده به همراه متریال چوب، شیشه، بتن و کمی پوشش گیاهی یک محیط اداری ساده و آرامش بخش ایجاد نموده است.